OKULUMUZUN KISACA TARİHÇESİ VE ADI

23.02.2016 1322

Okulumuz 1999 yılında; Köyümüzün Batı tarafında akan Alara Çayı kıyısındaki çakıl ocağını işleten Eski Cumhurbaşkanlarımızdan Süleyman DEMİREL’ in kardeşi Şevket DEMİREL tarafından yaptırılmış ve 2000-2001 Eğitim ve Öğretim yılında hizmete girmiştir.

İlk olarak köyümüzün o sıralardaki resmi adı Ulugüney Köyü olduğu için okulumuz Ulugüney Şevket Demirel İlköğretim Okulu olarak hizmete girmiştir. 2005 yılında köyümüzün adı yeniden Alara Köyü olarak değiştirilmiş ve okulumuzun adı da Alara Şevket Demirel İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.

Haziran 2012 tarihinden itibaren  Eğitimin 4+4+4 olması nedeniyle okulumuz ikiye bölünmüş olup, Alara Şevket Demirel İlkokulu ve Alara Şevket Demirel Ortaokulu olarak eğitim sürmektedir.

Okulumuzda normal öğretim yapılmaktadır.